Ebilsad Ziyareti

Slide1

Merhaba

Netdirekt’te aralık 2013 çok yoğun geçti. Önce İstanbul Grubu geldi. Ardından Ebilsad’ın Netdirekt’i ziyareti gerçekleşti. Bunlara ek olarak C.B.Ü.Kırkağaç Meslek Yüksek Okulu-Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğrencileri geldiler. Tüm bunlara baktığımda benim için Netdirekt’te yılın son ayı çok verimliydi. Günler soluksuz geçerken Netdirekt’in iç dinamikleri de hızlanmıştı. Çalışanlarla yapılan yıllık F2F görüşmelerde hem 2013 un performansı değerlendirildi hem de deneyimlerin öğrettiklerine bakıp 2014 operasyonlarına çerçeve çizildi. Beşinci yılına girmekte olan Netdirekt’in 2019 yılına uzanan stratejik ajandasında yer alan konuların ana hatları yeniden gözden geçirildi.

Bu amaçla, öncelikle Netdirekt’in ana motorunu çalıştıran iş koluna odaklanma güçlendirildi. Disiplin, motivasyon ve iş yeri huzuru üçlüsündeki değerlendirmelerle personel hareketleri sonuçlandırıldı. Portföy analizleriyle stok yönetimi etkili kılındı. Operasyonel verimliliği geliştirmek için pazarlama, satış ve teknik bölümler arasında ortak hedefler için bütünleşik eylemlerin plan ve programları yapıldı. Sözün özü, aralık 2013 her yıl sonundan hem biraz daha fazla renkli ve hem de biraz daha fazla duyarlıydı. Öğrenme yolculuklarımız hızlanıyordu; ustalaşıyorduk.

İki grup halinde gelen seçilmiş elli öğrencinin Netdirekt’i ziyaretinde çok güzel enstantaneler vardı. İlgileri yüksekti. Kimileri öğütlerimi dinleyip Netdirekt’in internet sayfasını inceleyip gelmişlerdi. Ziyaret programının ikinci adımı olan toplantı salonundaki kısa tanıtımda “Netdirekt ne iş yapar ?” soruma doğrudan “Kesintisiz Kolaylık” sağlar diyebilecek kadar okuduklarını özümsemiş olanlar vardı. Hayranım gençlere. Bravo onlara. Umutlarımı artırıyorlar. Ziyaretin ilk adımı Netdirekt kafeteryasında birlikte yenen öğle yemeğiydi. Üçüncü aşama bölümlerin ve veri merkezinin gezilmesiydi. Son bölüm ise yine kafeteryada çay sohbeti ve ayrılmazdan önce yapılan küçük bir testti.”Satrançta bir taş olsaydınız, hangi taş olurdunuz ?” soruma verilen yanıtlarda dikkate değer sayıda “piyon olmak” vardı. Yine de çoğunluk başta “vezir” olmak üzere diğer taşlarda yer alıyordu. Buna bakınca gençlerin hırslarına hak vermek gerekse de; sorumun amacı “emekle yoğrulacak yemek” için ve “her piyon potansiyel vezirdir” deyişiyle “uykusuz geceler“e dikkat çekmekti. Bugün gelecek yeni adaylarla da bu algının testini yapacağız.

Slide2

Biraz önce Ebilsad‘ın internet sayfasına baktım ve Netdirekt ziyareti ile ilgili bir duyuruları var mıdır diye aradım. Bulamadım. Bu nedenle daha fazla gecikmeden “Netdirekt Koordinatörü” gözüyle Ebilsad’ın Netdirekt’i ziyaretine ait algılarımı burada yazarak paylaşmak istedim. Bu ziyarete ait ilk sözüm tek kelimeyle “mükemmel“di. Başta dernek başkanı Erkan bey olmak üzere beraberliğimize katılan her iki tarafın yönetim kurulu ekibine ve tüm sektör dostlarımıza teşekkür ediyorum.

Slide3

Ziyaretin ikinci adımı olan kısa tanıtım ve tanışma toplantımızda Netdirekt’in sembolleri olan “Pusula, Ayak izleri ve Saat” görselleriyle yerimizi ve yönümüzü, neleri nasıl yaptığımız ve ne kadar hızlı olduğumuzu anlatmaya çalıştım. Bu arada öylesine teknik terimler kullanıldı ki çoğunu ben anlamadım. O süreçte sunumda yer alan kurucu ortaklarımız ve Bölüm Müdürlerimiz olan Kerem ve Semih beyler karşılıklı soru-cevaplarla beklentileri çok iyi anlamış ve açıklamış olmalılar ki katılımcıların gözlerinde parıldayan ışıkları ben bile gördüm. Sevindim. Sanırım yeni ufuklar açıldı. Yeni fırsatların ve beraberliklerin ilk adımları atıldığına inanıyorum. Yeni yılın bu ilişkiyi bir adım daha ileriye taşıyacağına eminim. Bunun için de toplantı öncesi ve sonrasında çektiğim video kayıtlarından kısa bir montaj film hazırlayıp Erkan beyden alacağım isim ve adreslerle Netdirekt’i ziyaret eden sektör dostlarımızı bizzat iş yerlerinde ziyaret etmek istiyorum.

Yeni yılın sağlık ve esenlik; bol ve bereketli kazançlar getirmesi dileklerimle yolunuz hep aydınlık olsun.

Doç.Dr.Mustafa Copcu

Koordinatör

Leave a Reply