Facebook’ta Yeniliğin Adı Graph Search

Facebook’un merakla beklenen yeni özelliği Mark Zuckerberg tarafından basın toplantısı ile tanıtıldı. Yeniliğin adı “Graph Search” yeni arama işlevi oldu. Graph Search, web’de üzerinde arama yapmaya yönelik değil, Facebook’taki bağlantılar ile ilgili aramayı kapsıyor ve Zuckerberg’e göre bilinen arama işlevlerinden farklı.

graph-search

Mark Zuckerberg‘in kendisinin tanıttığı bu yeni işlev, örnek olarak ingilizce sorulduğunda “San Francisco’daki arkadaşlarım hangileri?“, “Star Wars ve Harry Potter’dan kimler hoşlanıyor?” sorularına cevap verebiliyor. “San Francisco’daki restoranlar hangisi?” şeklindeki bir soru ise size San Francisco’daki en popüler restoranları listeliyor. Cümleyi daha karmaşık bir hale getirerek daha spesifik sorular sormakta mümkün. Graph Search, Google ve Bing’in gibi internette arama yapmıyor, sorular sorarak sosyal ağın 1 milyarlık kullanıcısı içinde çeşitli aramalar yapılmasına izin veriyor. İşlev, kullanıcıların gizlilik ayarlarına saygı gösteriyor.

Graph Search’ün henüz çok erken bir beta aşamasında olduğunu söyleyen Zuckerberg, hizmetin ilk olarak kişilere, fotoğraflara, konumlara ve ilgi alanlarının üzerinde durulacağını bildiriyor.

Sosyal Ağ Araması şu anda Facebook’u İngilizce (ABD) kullanan kişilere sunulan çok sınırlı bir beta programında. Sosyal Ağ Araması’nın ne zaman kullanmaya başlanabileceğini öğrenmek ve kaydolmak için https://www.facebook.com/about/graphsearch ziyaret edebilirsiniz.

Leave a Reply