Doğru Hosting Seçimi Nasıl Yapılmalı

Websitenizi barındırmanız için gerekli olan hosting seçimini yaparken bazı özelliklere bilhassa dikkat etmenizde fayda var.Başlangıç aşamasında detaylı bir araştırma yapılmadan gerçekleştirilen hosting firması tercihleri sonucunda ilerleyen zamanlarda problemler yaşayabilirsiniz.

ANRGFH

Alacağınız Hosting hizmeti için sunucuların hangi lokasyonda barındırıldığına dikkat etmelisiniz.

Windows / Linux olarak hosting altyapı seçimini websitenizin yazılımına göre belirlemelisiniz. ASP, ASP.NET tabanlı bir siteniz var ise Windows işletim sistemine sahip ASP Hosting seçimi yapmalısınız. Websiteniz PHP ise bu durumda Linux platformlu PHP Hosting kullanmalısınız. ASP&PHP çalıştırılabilen hosting paketleri de mevcuttur fakat ayrı olarak kullanması en sağlıklı sonucu vermektedir.

Alan büyüklüğü ve trafik limitinin sizin ihtiyacınızı karşılayıp karşılamayacağını iyi belirlemelisiniz. Sürekli içerik girdiğiniz özellikle foto, video yüklediğiniz siteniz için yüksek alana sahip bir paket seçmelisiniz. Websitenizin hit oranı yüksek ise bu durumda alacağınız hosting paketinde ki aylık trafiğinde yüksek boyutta olması gerekmektedir.

Hosting hizmeti almak için firma belirlerken kaliteli, ulaşabilirliği olup olmadığına önem vermelisiniz. Firmaya özellikle teknik destek departmanına 7/24 ulaşabilmek önemlidir.Netdirekt’e zaman gözetmeksizin telefon, e-destek, mail, facebook, twitter yolu ile iletişim kurabilirsiniz.

Son olarak hizmetten memnun kalmadığınız durumda geri ödeme garantisi olan firmalar bir diğer seçim kriteriniz olmalıdır. Netdirekt tüm hizmetler için ( Alan adı, SSL sertifikası ve Sunucu hizmetleri hariç ) 7 gün içerisinde sorgusuz olarak geri ödeme yapmaktadır.

Leave a Reply